wtorek, 11 czerwca 2013

Makaron z tuńczykiem w 10 minut!

Za każdym razem kiedy zabierałam się już do jedzenia makaronu z tuńczykiem, myślałam, że  mogłabym w końcu wrzucić ten przepis na bloga. I dziś zanim usiadłam do stołu, zabrałam aparat do kuchni, żeby Wam pokazać jak przyrządzić to zdrowe, łatwe i pożywne danie.
Do przygotowanie potrzebne nam będzie:
2 szklanki  makaronu świderki
 
puszka tuńczyka w oliwie
 
garść sera  i  trzy ząbki czosnku
 

do smaku pieprz i sól
 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kilku kropel oliwy, kiedy jest miękki przecedzamy, ale nie przelewamy zimną wodą, wrzucamy go do miski.
 Na gorące świderki kładziemy ser, tuńczyka i czosnek.
 Wszystko mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i gotowe!

 To jedno z naszych ulubionych dań.
Serwuje  je przynajmniej raz w tygodniu, zwłaszcza kiedy wracamy zmęczeni z  pracy, bo jest ono tak samo łatwe jak i smaczne, można najeść się do syta nie marnując zbyt wiele czasu na przygotowanie obiadu.
Smacznego!
 
mad_moiselle.